Rotu/ The Breed

 
 

Amerikankarvatonterrieri (American Hairless Terrier, AHT) on pieni - keskikokoinen, lihaksikas ja rakenteeltaan sopusuhtainen koirarotu. Se voi olla karvaton tai karvallinen. Sen luonne on energinen, utelias ja älykäs. Pieni koko ilman heiveröisyyttä ja terrierimäinen luonne ovat piirteitä, joihin amerikankarvatonterriereissä usein ihastutaan.

AHT:t ovat ketteryytensä ja helpon motivoitavuutensa ansiosta sopivia myös erilaisiin koiraharrastuksiin kuten agilityyn. 

Amerikankarvatonterrieri on ystävällinen kumppani, joka tulee pääsääntöisesti hyvin toimeen lasten, toisten koirien ja jopa kissojen kanssa. Amerikankarvatonterrierit nauttivat ihmisen seurasta ja osallistuvat mielellään ihmiskumppaneidensa kaikkiin toimiin. Karvattomana rotuna amerikankarvatonterrieri vaatii suojaa auringolta ja talven kylmiltä ilmoilta. 

Lähde: Sakate.net

Amerikankarvatonterrierit rekisteröitiin kesään 2016 asti United Kennel Clubiin (UKC) sekä American Kennel Clubiin (AKC) Yhdysvaltoihin. Rotu on hyväksytty uudeksi roduksi Suomen Kennelliitossa 6/2016, ja täten kaikki tulevat pentueet rekisteröidään Suomen Kennelliittoon. 
 
 
 
 

Parhaiten rotuun pääsee tutustumaan vierailemalla kennelissä. Jos rotu kiinnostaa sinua, älä epäröi ottaa yhteyttä!

 
 
Coming soon in english...